Дитрон стоматолошки импланти

Дитрон стоматолошки импланти

Дитрон стоматолошките импланти се ендосеални и се карактеризираат со сјајна површина добиена со термо-киселинско нагризување. Микро и макро структурата постигната со овој процес ја олеснува забрзаната осеоинтеграција на нашите импланти. Сите импланти и абатменти на Дитрон се карактеризираат со иста стандардна внатрешна хексагонална врска за спојување, која овозможува идеална комбинација со што може да се реши секој специфичен случај. На овој начин се добива оптимална основа за постигнување на силна, функционална и естетска финална реставрација.

За да се осигура повторливост, секој имплант посебно подлежи на процес на корозија со абразивни честички преку систем што автоматски ја контролира брзината, насоката, притисокот и големината на честичките што се судираат со имплантот. Ова гарантира дека секој имплант ќе помине низ истиот процес и ќе ги покаже истите одлични карактеристики на површинскиот слој.
Одличната морфологија на површината на имплантатот потоа се создава со контролиран процес на термо-киселинска корозија. На крај, со процедурата за чистење се обезбедува висок степен на чистота за да се осигура туѓи честички да не останат на површината на имплантот. Нивото на чистота и безбедност на нашите импланти редовно се проверува со XPS мерење.
Еден од карактеристичните патенти на имплантите Дитрон е MOLECULAR PRECISION IMPLANT кој нуди еден вид оптимизација помеѓу почетната стабилност и долгорочното биолошко зајакнување на имплантот и коските. Молекулок се карактеризира со цврста врска помеѓу имплантот и абатментот со биомеханички дизајн кој ги намалува микропорите и ризикот од микропозиција. Металното спојување врз метал помеѓу имплантантот и абатментот овозможува да се постигне или херметичко спојување или премногу тесен простор што оневозможува навлегување на бактерии.

Револуционерната и единствена Ultimate ™ или ULTIMATE PRECISON IMPLANT со своите макроскопски и микроскопски карактеристики, обезбедува оптимален контакт помеѓу коската и имплантантот и одлична примарна стабилност. Се карактеризира со RCN или обратно конусен врат, ја зголемува контактната површина со коската и го минимизира коскеното реконструирање, што овозможува долгорочно одржување на кристалната коска. Ultimate ™ содржи лопатки во форма на сечило со стеснување на вратот, овозможувајќи влез на имплантот со минимална остеотомија без поединечен притисок и истовремено потиснување на пасивното еластично враќање на кортикалната коска на вратот на имплантантот. Микроплочките обезбедуваат соодветна биомеханичка стимулација на кортикалната коска, ја подобруваат брзината и квалитетот на остеоинтеграцијата, но исто така го подобруваат протокот на крв од зачуваните периодични садови.

1. Контактирајте нè

Доколку сте заинтересирани да добиете Дитрон дентални импланти за вашата ординација, Ве молиме контактирајте нè на 00-389 (0) 46-230-079 или на contact@drbatkoski.mk

2. Побарајте понуда

Ги очекуваме Вашите прашања за деловите, цените и други детали за Дитрон денталните импланти. Ќе ја добиете најдобрата понуда!

3. Станете наш дентален партнер

Склучете договор со нас и ќе добиете делови и комплети за импланти на Дитрон за вас за вашата стоматолошка клиника!

Имплантите имаат три дела:

  • Титаниум метал, кој се спојува на вилицата
  • Абатмент, кој се вклопува во делот на имплантот што е издаден од непцето
  • Коронка, која ресторативен стоматолог специјалист ја прави за да се постигне природен изглед на забот

Контактирајте нè

Наша цел е да одговориме на сите ваши прашања навремено.