Порцелански коронки

Порцелански коронки

Порцеланските коронки се користат како замена за природната коронка на забот со цел да се постигне подобрување на функционалноста и естетиката. Во нашиот центар, ние користиме коронки од врвен квалитет. Како резултат на тоа, забите на нашите пациенти се поприродни, а нивните насмевки посјајни и поубави.

Што е порцеланска коронка?

Порцеланска коронка е замена која се користи за подобрување на функционалноста и естетиката на забите.

Порцеланските коронки се одличен дел од планот за рехабилитација кога сакаме да ги исправиме забите или кога недостасува заб.

Порцеланските коронки се користат кога пациентите прават рехабилитација на забите коишто недостасуваат на вградени импланти. Во тие случаи, резултатот е природна, убава насмевка и задоволен пациент кој со нас ги споделува своите искрени емоции на радост во моментот.

1. Дали може да сте алергични на порцелански коронки?

Порцеланските коронки не предизвикуваат алергиски реакции.

2. Колку трае една порцеланска коронка?

Во стоматологијата не може да се зборува за просечен век на траење.

3. Дали е возможно белење на порцелански коронки?

Ако пациентот има релативно нови коронки и тие се видливи додека пациентот разговара, се смее или јаде, тој добро треба да размисли пред да се одлучи за белење на коронките. Зошто? Бидејќи бојата на коронките не може да се избели. Ако го направиме третманот за избелување, веројатно ќе ги промениме постојните коронки, бидејќи бојата на коронките се одредува според бојата на забите. Ако постојните коронки се посветли од природниот заб, тогаш е можно белење.
Побарајте одговор и совет

Побарајте одговор и совет

Наша цел е да одговориме на вашите прашања навремено.