Бременост и локални анестезии при посета на стоматолог – кога и како?

Бременоста не е заболување туку нормална состојба на женското тело. И покрај тоа, неопходно е специјално внимание при изведба на денталното лекување. Бременоста предизвикува значителни анатомски и физиолошки промени поврзани со телото на мајката.

Повеќе

Авулзија или трауматско избивање на заб

Авулзијата или трауматското избивање на заб претставува еден од најдраматичните облици на повреда на забите при која настанува физичка траума во пределот на лицето и вилиците и доаѓа до паѓање на заби од вилицата.

Повеќе

Општествена одговорност – Др. Баткоски помагател на Охрид трчаТ!

Стартот на Охрид трчаТ го започнавме Стоматолошки Центар Др. Баткоски и Виа Фарм Аптеки…

Повеќе

Познат добитникот на бесплатна фиксна протеза од наградната игра на Стоматолошкиот центар „Д-р Баткоски“

Со помош на специјален софтвер извлечен е добитникот на бесплатна фиксна протеза од наградната игра на Стоматолошкиот центар „Д-р Баткоски“…

Повеќе

Стоматолошкиот центар Др. Баткоски ветар во грбот во успесите на РК Енхалон

Членовите на Ракометниот клуб Енхалон од Струга го посетија Стоматолошкиот центар Др. Баткоски, кој е долгогодишен поддржувач на клубот и спортот воопшто покажувајќи исклучителна општествена одговороност како во оваа област така и во многу други полиња.

Повеќе

Есенското издание на магазинот „Наше Здравје“

Есенското издание на магазинот „Наше Здравје“ во знак на „Мовембер“ и потребата од поголема грижа на мажите за своето здравје.

Повеќе

За посреќно детство – 2017

Општествена одговорност на дело: Стоматолошкиот центар „Д-р Баткоски“ и Црвениот крст им го разубавија денот на децата во Охрид…

Повеќе

Излезе од печат новото издание на „Наше Здравје“ со корисни совети за заштита на здравјето во жешките летни денови

Новиот број на магазинот за здравје и современ живот „Наше Здравје“, донесува интервју со познатиот очен хирург и директор на новата очна болница „Деница“ во Скопје д-р Наум Трпеноски, едукативни содржини за безгрижен одмор и корисни совети на стручни лицано за опасностите кои демнат во лето.

Повеќе

Од печат излезе пролетното издание на „Наше Здравје“ со корисни совети и актуелности од медицината и стоматологијата

Информации и корисни совети за алергиите, употребата на витамините, пролетниот замор, стручни препораки за заштита на здравјето и актуелни теми од областа на медицината и стоматологијата содржи пролетното издание на магазинот „Наше Здравје“, кое излезе од печат за Велигденските празници.

Повеќе

Потенцијалите на денталниот туризам во Охрид и традицијата на Вевчани промовирани на саемот во Берлин

Денталниот и активниот туризам со акцент на традиционалните вредности на Охридско – струшкиот регион се претставуваат на Саемот за туризам во Берлин, кој завршува утре.

Повеќе