Проѕирни исправувачи

Проѕирни исправувачи

Дали сакате да ги исправите забите без да користите жици и протези? Invisalign е револуционерен начин да го остварите вашиот сон. Се користи за неправилно подредени, ротирани, искривени заби и затворање на дијастема.

Терапијата вклучува изработка на проѕирни исправувачи врз основа на индивидуалните карактеристики и потреби на пациентот.

Третманот е безболен и не предизвикува пречки при одржување на оралната хигиена.

Со овој третман ќе ги исправите забите на естетски и дискретен начин. Ова е совршена замена на традиционалните протези! Одржувајте ја оралната хигиена и насмевнете се со доверба!

Овие исправувачи се мобилни и лесно се отстрануваат. Тие се со висок квалитет и се целосно невидливи.

Докажано е дека го средуваат исправувањето на забите. Што чекате? Одлучете се!

БИДЕТЕ САМИ СВОЈ ОРТОДОНТ
Применете нови практики во вашата ординација!
Сè што ви треба е следново:
– земете примерок од забите;
– фотографирајте;
– направете РТГ

Придобивки од Invisalign третман
Ортодонтскиот третман со Невидливите исправувачи служи за да ги исправи забите на пациентот со помош на проѕирни пластични исправувачи кои нежно ги исправуваат збиените, искривени или погрешно поставени заби. Invisalign ортодонтскиот третман има голем број предности во споредба со традиционалните метални протези, меѓу кои се следните:

  • Дискретен третман. Invisalign користи проѕирни пластични исправувачи направени по нарачка за секој пациент кои се ставаат на забите на пациентот скоро исто како штитник. Додека металните протези се издвојуваат од природната боја и тенот на пациентот при насмевка, Invisalign исправувачите се вклопуваат беспрекорно, дозволувајќи им на пациентите дискретно и незабележително да се подложат на третман.
  • Помалку посети, пократко време на лекување. Металните протези бараат чести прилагодувања што налажува посета на ортодонт на секој месец или на два месеци за да се постигне успех при третманот на пациентот. Времетотраењето на третманот на пациенти со метални протези може да се движи помеѓу 18 месеци до 3 години за возрасни пациенти. Со Invisalign, третманот трае во просек од шест до 12 месеци, при што пациентите остваруваат просечно само пет посети во ординација.
  • Јадете што сакате. Пациентите кои носат метални протези имаат долг список на храна што треба да ја избегнуваат за време на нивните ортодонтски третмани. Јадењето храна како пченка, переци, гуми за џвакање, цели јаболка и разни други вкусни деликатеси може да предизвика кршење на протезите и жиците. Со Invisalign, пациентите едноставно ги отстрануваат своите исправувачи пред оброкот, со што можат да продолжат да уживаат во омилената храна во текот на целиот третман.
  • Продолжете со четкање исто како порано. Исто како и со јадењето, пациентите можат да ги отстранат своите исправувачи пред четкање и чистење со забен конец. Ова го прави одржувањето на оралната хигиена далеку поудобно отколку кога треба да четкате и да внимавате при употреба на четката и забниот конец на просторот под жиците и држачите на металните протези.

1. Контактирајте нè

Доколку сте заинтересирани да добиете Невидливи исправувачи за вашата ординација, Ве молиме контактирајте нè на 00-389 (0) 46-230-079 или на contact@drbatkoski.mk

2. Побарајте понуда

Ги очекуваме Вашите прашања за деловите, цените и други детали за Невидливите исправувачи. Ќе ја добиете најдобрата понуда!

3. Станете наш дентален партнер

Склучете договор со нас и ќе добиете делови и комплети за Невидливите исправувачи за вас за вашата стоматолошка клиника!

Четири причини зошто да ги изберете проѕирните исправувачи:

  • Тие се практично невидливи
  • Пластичните исправувачи се нежни и удобни
  • Можат да се отстранат за лесно чистење
  • Можете да јадете сè што сакате

Контактирајте нè

Наша цел е да одговориме на сите ваши прашања навремено.