Ласерски третмани

Зошто ласерска стоматологија?

Ласерската стоматологија подразбира користење најнова технологија во разни полиња од стоматолошката пракса и третман.иако допринесува во огромна мера за прецизноста на третманот и значително ја намалува болката и периодот на заздравување,ова технологија сеуште се наоѓа на прагот на стоматологијата.Статистиката покажува дека само 5% од стоматолошките ординации се опремени со ласери.Ласерската стоматологија е нова технологија која ја зголемува прецизноста на третманот и во голема мера ги намалува болката и времето на заздравување.

Ласерската стоматологија отвора можности за извршување оперативни зафати кои без ова технологија не би биле можни.Ласерот е воведен во употреба во следните процедури:

-Тумори на гингивата(епулис)
-издолжување на коронката
-Откривање на кариес
-Ласерска френектомија
-Белење на заби
-Спуштени непца
-Бенигни тумори
-Херпеси